Saltar a continguts

Unió d'Associacions de Veïns del Poble Sec

Navegació

Menú principal

Districte de Sants-Montjuïc

0 resultats trobats
Barris del Districte
Ampliar imatge
El Districte
Districte 3. Sants-Montjuïc

El districte de Sants-Montjuïc és el més extens de Barcelona, amb una superfície de 2.090 hectàrees, que representa gairebé la cinquena part del terme municipal.

Aquesta heterogeneïtat del territori es tradueix en una gran diversitat social i humana. L'extensió real del districte és molt inferior si se n'exclouen les zones no habitades, com el port de Barcelona, el polígon industrial de la Zona Franca i bona part de la muntanya de Montjuïc.

Just enmig d'aquests espais es crearà en els propers anys un barri de prop de 30.000 habitants, que ja s'inclou al nou mapa amb el nom de la Marina del Prat Vermell. Aquesta denominació es relaciona amb el barri veí, anomenat ara la Marina de Port, de manera que se substitueix per a aquest espai la referència de Zona Franca i es recupera un topònim històric. Aquest darrer barri agrupa diferents veïnats com ara Nostra Senyora del Port, Can Clos i el Polvorí. A la part més poblada del districte, per sobre de la Gran Via, hi destaca el nucli històric de Sants.

© Unió d'Associacions de Veïns del Poble Sec - c/Margarit, 23, baixos - 08004 - Sants-Montjuïc - Tel. 934433763 - unio.veins.poblesec@gmail.com