Saltar a continguts

Unió d'Associacions de Veïns del Poble Sec

Navegació

Menú principal

Participació

Audiència Pública del 15 de març del 2016
Respostes de l'Ajuntament a l'intervenció de la Unió
Audiència Pública del 15 de març del 2016
Intervenció de la Unió a l'APED

Benvolgut Regidor, consellers i companys i del Districte.

Bona tarda,
 
Avui li voldríem plantejar tres qüestions importants que porten massa temps sense resoldre.
 
Actualment, al barri del Poble Sec hi ha hagut un augment de robatoris i furts, la nit continua exactament igual, augmenta de venda de llaunes en el carrer Nou de la Rambla, augmenten els tacs (pintades en persianes i portes), augmenten les defecacions de gossos... En definitiva, la cosa no només no millora, sinó que empitjora.
 
També s’ha detectat una manca total de Guàrdia Urbana, tant en els requeriments de veïns, com en la seva presencia en el barri. No obstant, si que hi ha hagut un augment de controls d’alcoholèmia, cosa que creiem que està bé, però pensem que seria més necessari que aquest esforç es dediqués a una major presència de la mateixa en els carrers del Poble Sec.
 
L’agent ha de ser considerat com una eina de confiança i seguretat pel ciutadà. Per tant, reclamem, en primer lloc, un augment de la policia de proximitat de manera efectiva ja que ara és totalment ineficaç i merament testimonial, i en segon lloc, voldríem saber quines han estat les mesures concretes que s’han pres per evitar aquest augment de robatoris.
 
D’altra banda en el barri del Poble Sec una de les epidèmies més grans que tenim són els cotxes d’autoescola. Hem detectat més de 40 autoescoles diferents que venen a fer pràctiques al barri. Això provoca a banda d’un caos de mobilitat, un perill pels veïns i veïnes ja que aquest volum de tràfic, dins del Poble Sec fa que el número de possibles atropellaments creixi potencialment. Voldríem saber si el Districte en tomaria aquest tema, elevant la seva veu a qui correspongui.
 
Finalment dues qüestions d’urbanisme:
 
Per un costat demanem, un cop més, que es posi en marxa la segona fase de la Reforma del Paral·lel.
 
I finalment voldríem saber si el Districte té previst, en un breu termini de temps, enllestir l’arranjament del carrer Piquer, que actualment està molt deteriorat. Així mateix, el Passeig de Montjuïc, Vilà i Vilà i Carrer Carrera, segueix, en ple segle XIX, havent-hi pals de cablejat aeri.
 
Demanem que el districte faci retirar d’una vegada aquest tipus de cablejat dels nostres carrers.
 
Moltes gràcies
Audiència Pública del 10 de desembre de 2015
Acta i video de l'APED
Enllaç:  Video de l'APED 
Audiència Pública del 10 de desembre de 2015
Respostes de l'Ajuntament a l'intervenció de la Unió
Audiència Pública del 10 de desembre de 2015
Intervenció de la Unió a l'APED

Benvolgut Regidor, consellers i companys del Districte, bona tarda.

Sr. Regidor, encara tenim una reunió pendent amb vostè després de dos aplaçaments. Esperem que a la tercera sigui la bala vençuda. També esperem que ens dediqui més de 10 minuts, no com els hi ha passat a moltes entitats. També ens agradaria veure’l pel barri de tant en tant i poder parlar “in situ” dels problemes del Poble Sec.

Parlant de la consellera de barri encara és l’hora que ens demani una reunió per parlar de temes del barri. Cosa inaudita en anteriors legislatures i que és funció primordial d’aquest càrrec.

Per altre costat tenim la sensació, esperem que equivocada totalment, que des del Districte no es governa per a tots els veïns i veïnes i que cers col·lectius tenen avantatge respecte alguns altres.

A continuació, li comentem els problemes que hem detectat i que ens hagués agradat parlar-ho personalment amb vostè o amb la Consellera de barri:

 Segueix el problema de rates al Mirador del Poble Sec i al Parc de la Primavera.

 No creiem que el problema de Blai es solucioni amb les mesures d’horaris i número de taules. És necessari que aquest pla vagi acompanyat d’algú (inspectors o Guàrdia Urbana) que ho controli.

 Del carrer Blai cap amunt es necessita més neteja.

 També s’hauria de fer quelcom amb els TAGS. Ja que com estan totes les persianes dels comerços plenes, han començat a pintar les parets. Això és una despesa pel veí de la comunitat i la gent no està per despeses extres.

 En relació a l’elecció del vicepresident del consell, i als membres del Consell Ciutadà del districte, demanem que els veïns i veïnes puguin votar. Ja que si no, a més de poc democràtic, els càrrecs queden en mans dels mateixos any darrere any. El Poble Sec és un cas clar d’aquest fet.

 Volem demanar que davant l’agressiva política neoliberal que aplica el govern, ara en funcions, de la Generalitat de Catalunya vers el col·lectiu de les persones amb discapacitat en temes com a concerts amb entitats amb condicions sota mínims i deixant la porta oberta a l’empresa privada en temes com el

copagament, que castiga a la persona amb discapacitat, requerim a l’Ajuntament una acció clara, com a ciutat, en contra d’aquesta política.

 Com a Unió, demanem que el Pla d’Usos segueixi endavant i no s’aturi ja que el procés de participació va ser ampli i obert en la darrera legislatura.

 En relació al Paral·lel, la Unió és del parer que el pla dels extrems originals era millor i menys costós que la alternativa que s’ha presentat. També seria transparent que futurs projectes ho portessin altres empreses i no sempre Raons Públiques.

 La Guàrdia Urbana, ni se la veu com abans, ni ja se l’espera. La nit, que és un greu problema, actualment està pitjor que mesos enrere.

 Un altre problema greu són les defecacions de gossos. El barri n’està ple.

 El Carrer Piquer necessita una reforma. Especialment una redistribució de l’arbrat per ampliar les voreres i millorar-ne el paviment.

 S’haurien de podar els arbres ja que les branques d’aquests entren en alguns habitatges.

Gràcies per la seva atenció.

Audìencia Pública del 15 d'octubre de 2015
Acta i video de l'APED
Enllaç:  Video de l'APED 
Audiència Pública del 15 d'octubre de 2015
Respostes de l'Ajuntament a l'intervenció de la Unió

 S'adjunta el document

Audìencia Pública del 15 d'octubre de 2015
Intervenció de la Unió a l'APED

Bona tarda,

En primer lloc, la Unió AAVV del Poble sec vol felicitar al Sr. Regidor i donar-li la benvinguda ja que fins aquest moment no ha hagut oportunitat de poder-ho fer. La Unió AAVV del Poble Sec aglutina gent que en qüestions de barri no té cap color polític i que els seus membres, dediquen al seu temps lliure i sense cap remuneració, a la millora de la qualitat de vida del Poble Sec, al igual que moltes altres entitats. En aquest sentit, esperem treballar conjuntament i tenir amb vostè un diàleg franc i productiu.

Agraïm la seva consideració al voler-nos rebre el proper 17 de novembre, encara que en tots aquests anys, és el Regidor que ha trigat més temps en rebre a les entitats. Així també, cal dir que hores d’ara, encara no s’ha presentat la nova consellera de barri i que pel càrrec que ostenta creiem que hauria estat positiu fer-ho. Estem segurs que serà un bon Regidor per cadascun dels habitants del Poble Sec.

Però hi ha qüestions que no poden esperar al dia 17 i és urgent posar fil a l’agulla i en aquest sentit li voldríem posar en el seu coneixements els següents punts:

En primer lloc li informem que hi ha un problema greu de rates al Passeig de l’Exposició, al Mirador del Poble Sec i al Parc de la Primavera.

En segon lloc reclamem un solució pel carrer Blai, Nou de la Rambla, Plaça Las Navas i Vilà i vila ja que cada cop és més difícil que el veí pugui conciliar la son i la situació és del tot desesperada. I pels seus contorns on hi han problemes de xivarri i botellón.

En tercer lloc, voldríem mostrar la nostra sorpresa, de la que hem tingut coneixement per la premsa, que s’atura la següent fase del Paral·lel per fer un procés més participatiu. No obstant, en el mandat anterior, es va contractar a una empresa, Raons Públiques, que justament es va queixar, conjuntament amb el moviment Aturem el Paral·lel, del fet de la participació i que un cop contractada, va obrir un procés de participació obert. És que aquesta empresa no va tenir en compte totes les sensibilitats? Si és així hauríem de reclamar-li que el seu principal objectiu, la participació, no el va fer be i en conseqüència reclamar-li els diners públics que va costar. I si aquesta és la conclusió del consistori, es a dir, que es podria fer millor el procés participatiu, ens agradaria saber quines millores creuen que poden aportar per millorar el procés. El que és una realitat es que la majoria de veïns i veïnes estan contents amb les reformes fetes a l’actualitat i que la reforma del Paral·lel ja ha esperat prou i no voldríem que això fos una excusa per allargar més el tema.

En quart lloc volem agrair que s’ hagi tornat a convocar el grup de treball del Pla d’Usos. Ja que aquest és una llarga reivindicació. Esperem que el procés continuï-hi per tal de aplicar-lo el més aviat possible.

En cinquè lloc, voldríem informar-li de que hi ha una greu manca de neteja en la part alta del barri. Des de Blai cap a munt. En especial menció a les defecacions d’animals de companyia.

Per últim, voldríem informar-lo de la poquíssima presència de la Guardia Urbana que comporta la proliferació de fets incívics en que pateixen tant el mobiliari urbà, que és de tots, com les façanes pintades amb tacs costant una fortuna als veïns/nes del barri, ja que han d’afegir quotes extraordinàries per netejar-les per evitar una degradació del barri.

El dia 17 més. Moltes gràcies.

© Unió d'Associacions de Veïns del Poble Sec - c/Margarit, 23, baixos - 08004 - Sants-Montjuïc - Tel. 934433763 - unio.veins.poblesec@gmail.com